Ilman UVC-desinfiointi

Mikrobiologiset epäpuhtaudet, tunkkainen ilma ja epämiellyttävät hajut

Sterimat tuottaa sekä ylläpitää puhdasta sisäilmaa neutralisoimalla homeitiöt, bakteerit, virukset, mikrobit ja haitalliset pienhiukkaset laitteen läpi virtaavasta ilmasta. Puhdistusmenetelmän teho perustuu UVC-kammion muotoiluun, joka takaa riittävän UVC-valon voimakkuuden kammion jokaisessa kohdassa sekä kolmivaiheiseen suodatinjärjestelmään (esi-, aktiivihiili- ja hienosuodatus). Kammio on myös riittävän pitkä, jolla varmistetaan läpivirtaavan ilman riittävä altistus UVC:lle. Tehokkaan aktiivihiiliseoksen ansiosta Sterimat toimii myös hajuhaittojen poistajana. UVC-teknologia yhdistettynä aktiivihiili- ja hepasuodatinjärjestelmään on tehokas yhdistelmä poistamaan sisäilmasta haitallisia viruksia, mikrobeja ja VOC-päästöjä.

Ilman UVC-desinfiointi soveltuu tiloihin, joihin vaaditaan äärimmäistä puhtautta, tiloissa on homevaurio tai muu selvä mikrobilähde. BaumediAir:ssa hyödynnetään laitteita, joissa on UVC:n lisäksi suodatus virusten, bakteerien, homeiden ja pienhiukkasten poistamiseen. Kotimaisesta, laajasti tutkitusta puhdistuslaitteesta on paljon erinomaisia käyttökokemuksia mm. kouluista, päiväkodeista ja sairaaloista.

Sterimat-sisäilmanpuhdistuslaite on testattu laajoissa tutkimuksissa, jotka on tehty luotettavissa, puolueettomissa kotimaisissa tutkimuslaitoksissa. Kehitystyössä ovat osallistuneet mm. VTT Biotekniikka (Espoo), VTT Automaatio (Tampere), Lahden valvonta- ja ympäristökeskus, Tekes/Terve Talo-teknologiaohjelma, Lahden Tekninen virasto sekä TKK Lahden keskus.

Itä-Suomen Yliopistossa tehdyissä laboratoriotutkimuksissa selvitettiin Sterimat-ilmanpuhdistimien UVC-säteilykammion vaikutusta mikrobien tuhoamiseen huoneilmasta. Tutkimus valmistui rakennusterveysasiantuntija Jukka Meron päättötyönä talvella 2011 ja sen tavoitteena oli todistaa Sterimat-ilmanpuhdistimien tuomat terveysvaikutukset ongelmakohteissa työskentelemään joutuville henkilöille.

Sterimat on turvallinen käyttää; UVC-säteily pysyy säteilykammion sisällä kaksinkertaisen vaipan ansiosta. Laite ei myöskään tuota otsonia.

Valtakunnallisena jälleenmyyjänä toimii Isku.